Ukraina – skeive fortellinger fra krigen

Hvordan endres skeives liv i krig og konflikt?

Hva gjør du når du innser at du ikke er din elskedes pårørende om hun faller ved fronten? Hva gjør du når det viser seg at hormonbehandling ikke regnes som livsnødvendig behandling og ikke kommer med i nødhjelpssendingene? Og hvordan kan det ha seg at holdningene til skeive har endret seg drastisk i positiv retning i landet som tidligere havnet helt i nederste sjikt i rangering av lhbt-rettigheter i Europa?

I det siste halvåret har Russland trappet opp bombingen av sivile mål og sivil infrastruktur. FN har dokumentert at russiske styrker står bak grove krigsforbrytelser. Og midt i krigens sentrum har har lhbt+ miljøet klart å mobilisere nesten umenneskelige krefter for å bistå tusenvis med humanitær hjelp, sette sine utfordringer på kartet, og kjempe for en fremtid hvor det skal være trygt å elske den du vil og være den du er.
Møt Olena Shevchenko fra organisasjonen Insight, som bare i løpet av få dager omstilte hele sin virksomhet for å bistå det skeive miljøet med trygge overnattingsplasser, grensepasseringer og tilgang til nødhjelp, Rina Rybalko fra Gender Stream, som jobber for et lovforslag som kriminaliserer hatvold, og Stanislava Petlytsia fra Equal partnership campaign – som ber Ukraina vedta forslaget om partnerskapslov slik at også skeive kan få beskytte seg og sine familier.
Panelsamtalen er en del av Oslo Pride Solidaritetsplattform, et samarbeid mellom Foreningen FRI, Den norske Helsingforskomité, Amnesty International Norge og Oslo Pride. Ane Tusvik Bonde fra Amnesty leder samtalen.

Kontakt oss

Employee

Mina Wikshåland Skouen

Seniorrådgiver likestilling og ikke-diskrimineringE-post: [email protected]Telefon: +47 90 82 50 76
Read article "Mina Wikshåland Skouen"

Employee

Lasse Thomassen

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 947 945 61
Read article "Lasse Thomassen"

Employee

Dag A. Fedøy

KommunikasjonssjefE-post: [email protected]Telefon: +47 920 54 309
Read article "Dag A. Fedøy"