Berit Lindeman ny generalsekretær i Helsingforskomiteen

Berit Lindeman er ansatt som ny generalsekretær i Den norske Helsingforskomiteen. Hun starter i jobben 1. juni.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobben med å lede Norges beste menneskerettighetsorganisasjon, som jeg har hatt et stort engasjement for i mange år. Helsingforskomiteen har et svært sterkt lag av ansatte som leverer resultater på høyt nivå på vårt felt, sier Berit Lindeman.

Den påtroppende generalsekretæren kommer fra stillingen som fagsjef i Helsingforskomiteen. Hun har lang fartstid i organisasjonen og har bekledd flere roller, blant annet som kommunikasjonssjef. I mer enn 20 år har hun arbeidet med demokratibygging og menneskerettigheter i en rekke land, deriblant Russland, Ukraina, Belarus, Aserbajdsjan. Hun har også bred erfaring og ekspertise på internasjonal valgobservasjon.

– Jeg overtar lederrollen mens Europa er i krise, dette gjør vårt arbeid for menneskerettighetene utfordrende, men desto viktigere og enda mer relevant. Jeg gleder meg til å ta tak i denne oppgaven, sier Lindeman som er utdannet jurist med spesialfag fremmedrett.

Styreleder i Den norske Helsingforskomité, Ragnhild Astrup Tschudi, er strålende fornøyd med ansettelsen av Lindeman.

– Vi er heldige i Helsingforskomiteen som har så mange dyktige ansatte. Jeg kjenner Berit Lindeman som en engasjert og solid fagperson og leder. Hun kjenner komiteen ut og inn og har ledet arbeidet i fagavdelingen på en glimrende måte. Så er jeg i tillegg glad for at vi nå får en kvinne som generalsekretær i Helsingforskomiteen, sier Astrup Tschudi.

Berit Lindeman tiltrer som generalsekretær 1. juni 2022.

Kontakt oss

Employee

Berit Lindeman

GeneralsekretærE-post: [email protected]Telefon: +47 909 33 379Twitter: @LindemanBerit
Read article "Berit Lindeman"

Employee

Dag A. Fedøy

KommunikasjonssjefE-post: [email protected]Telefon: +47 920 54 309
Read article "Dag A. Fedøy"

Employee

Lasse Thomassen

KommunikasjonsrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 947 945 61
Read article "Lasse Thomassen"