Berit Lindeman

E-post: [email protected]Telefon: +47 909 33 379Twitter: @LindemanBerit

Berit er generalsekretær.

Hun leder organisasjonen og er øverste ansvarlige for Helsingforskomiteens virksomhet.

Gjennom mer enn 20 år har hun jobbet med demokratibygging og menneskerettighetsspørsmål, i første rekke i Russland, Øst-Europa og Sentral-Asia, men også gjennom oppdrag i Asia og Afrika. Hun har bred erfaring med internasjonal valgobservasjon og som valgekspert og brenner for den enkeltes rett til medbestemmelse og ser verdien av frie og rettferdige valg.

Berit har jobbet med de fleste av Helsingforskomiteens kjerneland. Hun har i tillegg vært vår kommunikasjonssjef i mange år, og ble utnevnt til generalsekretær fra stillingen som fagsjef.

«Menneskerettighetene i Europa er i krise, og Russlands invasjon av Ukraina gjør vårt arbeid utfordrende, men desto viktigere og enda mer relevant. Gjennom årene har jeg opplevd at mange av mine venner og kolleger, i land som Russland, Hviterussland, Aserbajdsjan og andre steder, har blitt trakassert, fengslet og tvunget i eksil for å gjøre en jobb som ligner veldig på min. Det fyller meg pliktfølelse, et behov for å vise solidaritet, og samtidig en dyp takknemlighet over hvor godt det norske demokratiet fungerer»

Berit er utdannet jurist med spesialfag fremmedrett, og har i tillegg lært seg russisk og fransk. Hun har bodd lange perioder i Ukraina, Frankrike og i Russland. Et tre år langt sabbatsår tilbrakte hun i Mali, Vest-Afrika.

Last ned høyoppløselig bilde av Berit her