Paris Peace Forum: Oppskalerer dokumentasjon av krigsforbrytelser

Helsingforskomiteen er en av nesten 500 organisasjoner som er håndplukket til Scale-Up-programmet til Paris Peace Forum.

– Altfor ofte blir ikke ansvarlige for krigsforbrytelser og menneskerettighetsbrudd straffet.
Med disse ordene startet Helsingforskomiteens Lene Wetteland sin tale på avslutningsseremonien til Paris Peace Forum 10. november.

Helsingforskomiteen ble først valgt ut til å presentere vårt dokumentasjonsarbeid i Ukraina på Paris Peace Forum. Senere ble vi informert om at vi var blitt håndplukket til deres Scale-Up-program. Dette betyr at vår Documentation and Accountability Hub (DAH) vil bli veiledet av høyprofilerte mentorer i ett år, og at vi blir en del av et utviklende og dynamisk prosjektnettverk.

Jurist og seniorrådgiver for DAH-teamet Ani Pashalishvili er begeistret:
– Vi er så glade og takknemlige for at dokumentasjonsprosjektet Justice for Victims in Ukraina har blitt valgt til Paris Peace Forums Scale-Up-program. Vi er sikre på at dette samarbeidet vil styrke arbeidet vårt og bidra til at vi når målene våre med prosjektet.

Lene Wetteland (nr.2 f.v.) deltok i panelsamtale.

Forumet var organisert med en kombinasjon av stands, hvor man kunne møte de ulike organisasjonene, og ulike scener, hvor deltakerne presenterte prosjektene sine.

De mest kjente personene på forumet var nok Frankrikes president Emmanuel Macron og New Zealands tidligere statsminister Jacinda Ardern. Helsingforskomiteens Lene Wetteland deltok i en panelsamtale med teamet «Technology that saves lives – Digitizing civil society as a global emergency».

Kontakt oss

Employee

Lene Wetteland

Leder, Documentation and Accountability HubE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 75 53Twitter: @lenewett
Read article "Lene Wetteland"

Employee

Ana Pashalishvili

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: (+47) 968 78 085
Read article "Ana Pashalishvili"

Employee

Lasse Thomassen

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 947 945 61
Read article "Lasse Thomassen"