Lene Wetteland

E-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 75 53Twitter: @lenewett

Lene er leder for vår Documentation and Accountability Hub og koordinerer vårt advocacy-arbeid. Hun er også kontaktpunkt for Armenia.

Lene er dermed hovedansvarlig for komiteens dokumentasjonsarbeid og påvirkningsarbeid, men benytter også enhver mulighet til å dele sin kunnskap og engasjement om forholdene i Armenia.

I tillegg til flere og lange opphold i nettopp Armenia har Lene også lang fartstid i Russland og Sentral-Asia fra både studier, arbeid og reise før hun kom til Helsingforskomiteen på fulltid i 2009.

Både i Nord-Kaukasus og Ukraina så vel som i Armenia ligger manglende ansvarliggjøring for alvorlige overgrep til grunn for nye overgrep. Sammen med våre partnere motarbeider vi straffrihet. Ved å dokumentere overgrepene, analysere dem og søke rettferdighet for ofrene gjennom internasjonal strafferett på lang sikt, og målrettede sanksjoner på mer kort sikt, gjør vi en forskjell.

Lene hadde først ansvar for våre prosjekter i Sentral-Asia, og var også vikar ved vårt representasjonskontor i Almaty, Kasakhstan. Fra 2015 til omorganiseringen i 2021 har hun vært leder for Russlandavdelingen. Etter foreldrepermisjonen er det dokumentasjonsarbeidet hun leder.

«Vi støtter de modige og dyktige aktivistene, journalistene og advokatene som kjemper for menneskerettighetene i sine hjemland. Vi står skulder til skulder med dem, og dette er noe jeg er riktig stolt og beæret over å kunne ta del i hver dag.»

Lene har studert russisk, menneskerettigheter og statsvitenskap i Bergen, St. Petersburg, Moskva og Bisjkek, og skrevet masteroppgave blant konene til arbeidsmigranter i Tadsjikistan. Dersom tema tilfeldigvis er riktig, snakker hun også armensk.

Last ned høyoppløselig bilde

Relatert til Lene

Land

Russland

Uansett forhold til politikk, sannhet, sport eller kultur; man kommer ikke utenom Russland.

Read article "Russland"

Nyhet

Dette må du vite om Russland før fotball-VM

Read article "Dette må du vite om Russland før fotball-VM"

Kommentar

Eg gler meg til VM-finalen

Read article "Eg gler meg til VM-finalen"

Land

Armenia

Fra resignasjon til revolusjon i løpet av få år – Armenia overrasket alle med fredelig endring og etterfølgende reformer.

Read article "Armenia"

Kommentar

Eg kjem heim når revolusjonen er over

Read article "Eg kjem heim når revolusjonen er over"

Kommentar

Russland etter VM: Om Pussy Riot og Putin-nedtur

Read article "Russland etter VM: Om Pussy Riot og Putin-nedtur"

Rapport

New report describes excessive use of force by police

Read article "New report describes excessive use of force by police"