Russisk valguke i Oslo

Det blir nok valgskred for president Putin men kan likevel være begynnelsen på slutten for dagens maktelite.

Stadig flere i Russland krever reelle endringer. Generasjonen som ikke vet hva Sovjetunionen var kan ikke lenger holdes på plass av Putins menn alene. Frykten avtar og det gamle maktsystemet svekkes. Holdbarheten til valgseieren den 18. mars kan bli kort.

Vi inviterer til russisk valguke – hva betyr det som skjer for folk i Russland og for oss i Norge? Kom for å få ferske analyser fra ekspertene, bli oppdatert og litt klokere! Det blir alvor og humor på de tre gratis arrangementene i Oslo, som er åpne for alle.

11. mars: Russisk rulett med Lahlum.

Vi tar tempen på valgkampinnspurten. Historiker og krimforfatter Hans Olav Lahlum spør ekspertene: Putins motkandidater taper presidentvalget, men hvordan påvirker de likevel opinionen og Putins egne valgkampstrategier?

15. mars: Hva mener russere egentlig om Putin?

En populær ung russisk blogger gir ærlige svar!

18. mars: Russisk “valgvake”.

På selveste valgdagen invitere vi til et spektakulært arrangement på Kulturhuset. Det blir konsert, quiz,  karikaturutstilling, tegneskole, konkurranser, borsjtsj og tre spennende foredrag:

  • Russisk Politikk for Dummies der vi spør: Hvorfor stemmer egentlig russerne på Putin? Hva er det som står på spill?
  • Paneldebatt med unge politiske aktivister fra Russland der vi spør: Hva tenker russisk ungdom om tiden frem mot neste valg? Hva slags initiativ finnes allerede blant ulike bevegelser?
  • Sofasamtale mellom en ung aktivist fra Norge og en fra Russland – hva er felles mellom ungdom i de to landene, og hva er det som skaper morsomme og utfordrende situasjoner?