Lukket norgespremiere: ‘A heart that never dies’

Human Rights House Foundation, Den norske Helsingforskomitè og Norsk PEN inviterer til lukket norgespremiere på Erling Borgens dokumentar om menneskerettighetsforkjemperen Ales Bialiatski:<br /> Hviterussland: Europas siste diktatur

Regi: Erling Borgen
Produsert for DR2/NRK av Borgen & Heinemann. (2015)

Tid: Onsdag 10. juni kl 17.00-18.30
Sted: Cinemateket, Tancred

Den erfarne norske dokumentaristen Erling Borgen har arbeidet med seks filmer om menneskerettforkjempere i dokumentarserien ”A heart that never dies”. Portrettene stiller spørsmål om hva som får disse menneskene til å sette sitt eget liv i fare for å forsvare menneskerettigheter. Svarene er både sterke og inspirerende. I denne filmen møter vi Ales Bialiatski som har et livslangt engasjement for menneskerettigheter i Europas siste diktatur, Hviterussland. I 2011 ble han dømt til fire og et halvt års fengsel på grunn av sitt arbeid. Selv etter 1050 dager i fengsel, fortsetter Ales Bialiatski sitt arbeid. I denne dokumentaren får vi et innblikk i mennesket Ales Bialiatski og hans utrettelige kamp for demokrati, ytringsfrihet og menneskeverd.

Etter filmvisningen får vi en samtale med Ales Bialiatski. Filmen er støttet av Fritt Ord

Kinosalen har begrenset antall plasser så vi ber deg om å melde deg på ved å sende navn i epost med subjektfeltet ”A heart: Ales Bialiatski” til [email protected].