Liv Hernæs Kvanvig

E-post: [email protected]Telefon: +47 99 70 87 65Twitter: @LKvanvig

Liv er leder av det internasjonale parlamentarikernettverket på tros- og livssynsfrihet (IPPFoRB) og leder religions- og livssynsfrihetsavdelingen i Den norske Helsingforskomité.

«Etter flere års tett samarbeid med menneskerettighetsforkjempere på grasrota som aktivt driver påvirkningsarbeid opp mot lokale myndigheter og politikere i sine respektive land, er det utrolig spennende å kunne få jobbe direkte med parlamentarikere på et felt som betyr så mye for så mange».

Liv begynte hos oss i 2018 etter å ha jobbet siden 2013 for Det norske menneskerettighetsfond, hvor hun hadde ansvar for støtte til lokale menneskerettighetsorganisasjoner i land som India, Indonesia, Thailand og Liberia. Hun har tidligere vært ansatt ved Norsk senter for menneskerettigheter og i Utlendingsnemnda. Liv sitter også som medlem av menneskerettighetsutvalget til Mellomkirkelig råd.

«For meg er menneskerettighetsarbeid en stor del av livet. Gjennom flere år på dette feltet har jeg møtt så mange mennesker som jeg har fått enorm respekt for. De står opp hver eneste morgen og kjemper for en lysere fremtid for nåværende og kommende generasjoner. Mange av dem utsetter seg selv for stor risiko ved å engasjere seg i temaer som er politisk sensitive eller utfordrer økonomiske interesser. Jeg føler et ansvar for å støtte opp om det arbeidet de gjør og selv gjøre det jeg kan for å fremme menneskerettigheter både her hjemme og ute i verden».

Liv har studert utviklingsstudier, sosialantropologi, internasjonale relasjoner og asiatisk politikk. Hun har også mange års erfaring fra sykehjem og som språklærer ved Utenrikstjenestens kompetansesenter, og har vært ansatt som konsulent i og i Utenriksdepartementet. Liv snakker engelsk, fransk, indonesisk og litt spansk.

Last ned høyoppløselig bilde

Relatert til Liv

Tema

International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief

Read article "Kjemper for retten til å tro"

Nyhet

Kjemper for religions- og trosfrihet

Read article "Kjemper for religions- og trosfrihet"

Nyhet

Vil styrke likestilling og trosfrihet

Read article "Vil styrke likestilling og trosfrihet"