En liten pause fra krigen

Helsingforskomiteens Documentation and Accountability Hub (DAH) har systematisk samlet og analysert bevis for menneskerettighetsbrudd og krigsforbrytelser i Ukraina siden Russlands invasjon i 2014.

I takt med at krigen eskalerte fra februar 2022, har vårt arbeid økt betydelig. De som arbeider ute i felt besøker åsteder og gjennomfører intervjuer med ofre og vitner til krigsforbrytelser, utsettes ofte for betydelig emosjonell belastning. 

For å lette denne byrden noen dager arrangerte Helsingforskomiteen en «Kort pause fra krigen» i Oslo sent i desember 2023. Kollegaene fikk noen fridager i en trygg atmosfære, langt borte fra frontlinjen. Opplevelsen inkluderte sightseeing i Oslofjorden, avslappende badstue, isbading, samt et to-dagers seminar ledet av ukrainske psykologer om hvordan man kan håndtere traumer og emosjonelt stress. 

– Jeg kunne knapt forestille meg at jeg skulle klare å slappe av og ta en dyp pust! Men dere pakket meg så tett i varme at jeg kunne slappe av, føle tillit og fylle meg selv, uttalte en av deltakerne. 

Slike pauser er en del av Helsingforskomiteens strategi for å prioritere den mentale og emosjonelle helsen til våre venner og partnere på frontlinjen i kampen mot straffefrihet og for ansvarlighet. 

 Les mer om DAHs arbeid.

Kontakt oss

Employee

Lene Wetteland

Leder, Documentation and Accountability HubE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 75 53Twitter: @lenewett
Read article "Lene Wetteland"

Employee

Arve Hansen

RådgiverE-post: [email protected]
Read article "Arve Hansen"