Kvinner i mørket m/forsnakk

I forbindelse med teaterforestillingen Kvinner i mørket mandag 4. mars inviteres det til en samtale om endringer i kjønnsroller og stereotyper som resultat av krigen i Ukraina, i samarbeid med Helsingforskomiteen.

Helt siden Verdighetsrevolusjonen i 2014, og nå som resultat av krigen og fraværet av menn, ser vi endringer, både på arbeidsplassene og i hjemmene. Samtidig har krigen avdekket ulikheter og utfordringer som kvinner står overfor i krisetider. Dette har skapt økt bevissthet rundt behovet for likestilling og støtte for kvinnerollen i Ukraina. Både nå, og i konteksten av fremtidig gjenoppbygging, har samfunnsforskerne allerede uttrykt bekymring for tendenser til feminisering. Er «farene» reelle, og hvilke muligheter finnes det for å bekjempe dem?

I panelet sitter Olya Shamshur Flydal, som er seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomite og Oleksandra Deineko, forsker ved Internasjonale studier og migrasjon på OsloMet. Samtalen ledes av kunstnerisk leder ved teatret på Vega Scene, Katinka Rydin Berge.

Forsnakken er gratis og finner sted fra 18:00-18:45 inne i Teatersalen. Ønsker du å se forestillingen kl. 19:00 krever det billett. Samtalen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord og Den norske Helsingforskomite.

Kontakt oss

Employee

Olya Shamshur Flydal

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 97 73 53 43
Read article "Olya Shamshur Flydal"

Employee

Dag A. Fedøy

KommunikasjonssjefE-post: [email protected]Telefon: +47 920 54 309
Read article "Dag A. Fedøy"