Olya Shamshur Flydal

E-post: [email protected]Telefon: +47 97 73 53 43

Olya leder våre prosjekter i Ukraina og Aserbajdsjan.

Olya har jobbet med flere regioner og tema, inkludert Russland, Hviterussland, Nord- og Sør-Kaukasus, menneskerettighetsopplæring og EØS-midler. Nå koordinerer hun prosjekter i Ukraina og advocacy-arbeid på Aserbajdsjan.  

“Jeg er veldig stolt å se at LHBTI-prosjektet i Ukraina har fått mye annerkjennelse hos lokale og internasjonale partnere. Ukraina gjennomgår i dag en smertefull men nødvending transformasjonsprosess. Den inkluderer en bitter kamp om å beholde gamle eller akseptere nye verdier, slik som like rettigheter for minoriteter, inkludert homofile.” 

Olya har studert og jobbet i flere land, inkludert USA, Frankrike og Ukraina, før hun i 2007 kastet anker i Norge. Gjennom sin første jobb i et USAID-støttet prosjekt for utvikling av regional presse i Ukraina har hun fattet livslangt engasjement for ytringsfrihet, kvalitetsjournalistikk og pressemenns- og kvinners sikkerhet. Menneskerettighetsforsvarere og journalister er ofte spesielt utsatt på grunnen av sin synlige og kompromissløse posisjon. Bare siden 2017 er seks journalister drept i Europa – et uvanlig høyt tall for vår del av verden. 

«Det er overveldende å komme I nær kontakt med mennesker som har opplevd førsthånd urettferdighet, grov vold og krenkelser fra politi og myndighetene. Det fører til et sterkt ønske om å kunne gjøre noe – hva som helst – for å hjelpe dem.”  

Før hun kom til oss jobbet Olya i Aker Solutions. Hun har også lært tusenvis av turister om Norges historie, natur og kunst gjennom flere sesonger som guide i Oslo for Norway Yacht Charter. Olya har også erfaring fra arbeid med skolebarn.  

Olya er utdannet lingvist og tolk fra universitetet I Kiev, og fordypet seg i medievitenskap som en del av bachelorstudier i Kultur og kommunikasjon ved universitetet i Oslo. 

Last ned høyoppløselig bilde

Relatert til Olga

Land

Aserbajdsjan

Read article "Aserbajdsjan"

Land

Ukraina

Ukraina betyr «et land på grensen». Landet har da også forsøkt å balansere forholdet mellom Russland og Europa i flere tiår.

Read article "Ukraina"