Aliaksandra Safonava

E-post: [email protected]Telefon: 46373631

Aliaksandra er prosjektmedarbeider og prosjektleder for Belarus.

Aliaksandra ble født i Belarus, og flyttet til Norge i 2015. Før hun flyttet til Norge, jobbet hun som lærer og tolk for internasjonale organisasjoner og forstod ganske raskt at det ikke vil være nok for henne å være et upartisk medium for forskjellige sider. Aliaksandra ønsket å ha mulighet til å velge sider og å kunne påvirke utfallet av kommunikasjonen. Det neste logiske skrittet var statsvitenskap og Midtøsten-studier ved UiO.  

Etter universitetet, jobbet hun med migrasjon og integrering i Norske Kvinners Sanitetsforening. Hun lærte mye av å jobbe med marginaliserte grupper og så en annen side av den nordiske «drømmestaten». Aliaksandra ble enda mer lidenskapelig opptatt av menneskerettigheter og var på utkikk etter en mulighet til å jobbe med dette på en større skala.  

«Jeg er begeistret over å bli en del av Helsingforskomiteen og gi mitt bidrag til alt det gode arbeidet som Helsingforskomiteen gjør over hele verden». Som Martin Luther King en gang sa: «Urettferdighet hvor som helst er en trussel mot rettferdighet overalt», det er derfor menneskerettighetene ikke er begrenset til en bestemt stat, men er vårt felles ansvar. 

Last ned høyoppløselig bilde