Aliaksandra Safonava

E-post: [email protected]Telefon: 46 37 36 31

Aliaksandra er prosjektmedarbeider og prosjektleder for Belarus.

Aliaksandra ble født i Belarus, og flyttet til Norge i 2015. Før hun flyttet til Norge, jobbet hun som lærer og tolk for internasjonale organisasjoner og forstod ganske raskt at det ikke vil være nok for henne å være et upartisk medium for forskjellige sider. Aliaksandra ønsket å ha mulighet til å velge sider og å kunne påvirke utfallet av kommunikasjonen. Det neste logiske skrittet var statsvitenskap og Midtøsten-studier ved UiO.  

Etter universitetet, jobbet hun med migrasjon og integrering i Norske Kvinners Sanitetsforening. Hun lærte mye av å jobbe med marginaliserte grupper og så en annen side av den nordiske «drømmestaten». Aliaksandra ble enda mer lidenskapelig opptatt av menneskerettigheter og var på utkikk etter en mulighet til å jobbe med dette på en større skala.  

«Jeg er begeistret over å bli en del av Helsingforskomiteen og gi mitt bidrag til alt det gode arbeidet som Helsingforskomiteen gjør over hele verden». Som Martin Luther King en gang sa: «Urettferdighet hvor som helst er en trussel mot rettferdighet overalt», det er derfor menneskerettighetene ikke er begrenset til en bestemt stat, men er vårt felles ansvar. 

Last ned høyoppløselig bilde

Relatert til Aliaksandra

Land

Belarus (tidl. Hviterussland)

På grensen mellom østens autoritære regimer og vestens demokratier ligger Belarus – «Europas siste diktatur».

Read article "Belarus (tidl. Hviterussland)"

Artikkel

Belarus sin rolle i Ukraina-krigen

Read article "Belarus sin rolle i Ukraina-krigen"