Monetochka / popkonsert

Den russiske popstjernen Monetochka har konsert i Oslo. Helsingforskomiteen vil i samme lokale stille ut bilder av opposisjonelle kunstnere.

Monetochka (Elizaveta Gyrdymova) er den nye generasjonens stemme i Russland og har et klart fredsbudskap i sine tekster. Hun forlot Russland etter landets militære invasjon av Ukraina i februar 2022. Hun har fordømt krigen og uttrykker tydelig støtte til Ukrainas kamp for frihet og uavhengighet. Monetochka er på på turné i Europa og USA og samler inn penger til støtte for Ukraina. Tidlig i år ble Monetochka erklært som «utenlandsk agent» i Russland.

Utstilling før konserten
Som en av bidragsyterne til konserten setter Helsingforskomiteen opp en mindre utstilling med bilder av russiske opposisjonelle kunstnere i Cosmopolites lokaler. Her finner du blant andre tegninger av Aleksandra (Sasja) Skotsjilenko. Hun ble dømt nettopp dømt til 7 års fengsel for å ha byttet prislapper med papirlapper med informasjonen om krigen i Ukraina. Det blir også mulighet til å kjøpe postere og kort med Sasjas og andres tegninger og illustrasjoner. Inntektene av salget vil gå uavkortet til å støtte politiske fanger i Russland.

Konserten blir arrangert av SmåRådina, den russisk-norske opposisjonelle foreningen, med støtte fra blant andre Helsingforskomiteen.

Kontakt oss

Employee

Inna Sangadzhieva

Avdelingssjef for Europa og Sentral AsiaE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 94 58
Read article "Inna Sangadzhieva"

Employee

Dag A. Fedøy

KommunikasjonssjefE-post: [email protected]Telefon: +47 920 54 309
Read article "Dag A. Fedøy"