Prosjekter som redder og forbedrer liv

Det skal mer til enn ord for å forbedre og redde liv. Det er derfor vi har gjennomført mer enn 1000 prosjekter gjennom årene.

Våre prosjekter spenner fra juridisk hjelp til overlevende fra tortur i Kirgisistan, arrangere Barentspride i Norge for russiske LHBTI-aktivister, lære opp journalister i Kasakhstan og jobbe med en ny generasjon aktivister i Armenia. Les historiene om hvordan disse prosjektene lyktes lenger nede i denne artikkelen.  

Et prosjekt er mer enn gode hensikter beskrevet i et dokument. Vår dedikerte stab på rundt 25 ansatte reiser over 400 dager i året i mer enn 20 land for å sikre gode resultater. 

Prosjekter og støtte 

Omtrent 1000 prosjekter har blitt lansert hittil i samarbeid med mer enn 70 partnerorganisasjoner fra Vladivostok til Budapest. De frivillige organisasjonene består av mer enn tusen aktivister, eksperter, advokater, frivillige og uavhengige journalister, som ofte risikerer egne liv for å forbedre situasjonen for folk sine hjemland.  

Slik gjør vi det:

  • Vi deltar i aktiviteter med partnere og gir også direkte partnerstøtte. 
  • Vi forsvarer rettighetene til seksuelle- og kjønnsminoriteter, religiøse, etniske og andre minoriteter. 
  • Vi øker bevisstheten om menneskerettighetsspørsmål gjennom møter, utdanning og beslutningspåvirking 
  • Vi bekjemper menneskerettighetsbrudd ved å overvåke og dokumentere.  

Partnere

Vi støtter og deltar i aktiviteter og prosjekter sammen med våre partnere. Dette gjør det mulig for sivilsamfunnsorganisasjoner å holde fokus på å bistå sårbare personer, utfordre offentlige institusjoner til å respektere loven og holde myndighetene ansvarlig.  

Bli kjent med fem av de 1000 prosjektene og les historien til aktivister og venner vi jobber med. Sammen bekjemper vi urettferdighet og bygger sterkere grunnlag for demokrati og menneskerettigheter. 

Les om prosjektene våre

Artikkel

Beskytter overlevende fra tortur

Read article "Beskytter overlevende fra tortur"

Artikkel

En armensk suksesshistorie

Read article "En armensk suksesshistorie"

Artikkel

Slik føles friheten

Read article "Slik føles friheten"

Artikkel

Opplæring av journalisttalenter

Read article "Opplæring av journalisttalenter"