Ekspertene forklarer: Hvorfor hacket Russland Stortinget?

Årets Anna Politkovskaja-seminar som handler om den russiske statens målsetninger i utlandet, inkludert Norge, og hvilke metoder de anvender for å fremme sine interesser. Her kan du se hele webinaret.

I de siste årene har media stadig fortalt om russiske operasjoner i utlandet, samt om norsk spionasje i Russland. Nylig ble også den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnij forgiftet i et angrep europeiske myndigheter ser ut til å mene at FSB, den føderale russiske sikkerhetstjenesten, er ansvarlig for.

Fra trollfabrikker i Sankt Petersburg, via leiesoldater i Afrika og Syria, til angrep på en tsjetsjensk blogger i Sverige i februar – Russland forsøker tilsynelatende å undergrave demokratiske institusjoner (som valg) i utlandet samt forfølge opposisjonelle i eksil. Hva kan Norge vente seg fremover og hvordan kan vi beskytte vårt eget samfunn – samt styrke det russiske demokratiet?

Andrei Soldatov og Irina Borogan er Russlands kanskje mest anerkjente eksperter på russiske sikkerhetstjenester og har skrevet flere bøker om temaet. Under årets Anna Politkovskaja-seminar ble de intervjuet av Aage Borchgrevink, avdelingsleder i Den norske Helsingforskomité.

Se hele opptaket fra webinaret her:

Kontakt

Employee

Aage Borchgrevink

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 90 75 11 50 Twitter: @aageB
Read article "Aage Borchgrevink"

Employee

Inna Sangadzhieva

Avdelingssjef for Europa og Sentral AsiaE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 94 58
Read article "Inna Sangadzhieva"

Employee

Lene Wetteland

Leder, Documentation and Accountability HubE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 75 53Twitter: @lenewett
Read article "Lene Wetteland"