Digitale foredrag med Helsingforskomiteen

Ønsker du å få mer kunnskap om hvordan det står til med menneskerettigheter i verden? Våre rådgivere tilbyr digitale foredrag om en rekke tema og land.

Rådgiverne i Den norske Helsingforskomité har lang tradisjon for å holde foredrag for skoleklasser, organisasjoner, konferanser, seminarer og liknende. Vi tilbyr fra nå av også online foredrag.

Ønsker du å lære mer om de siste utviklingene i Russland? Eller har du fått med deg hva som skjer i Polen og Ungarn men skjønner ikke helt hvorfor? Da er det bare å ta kontakt med oss på [email protected] så hjelper vi deg med å finne den rette rådgiveren for ditt publikums behov og nivå. Her er oversikten over alle ansatte og deres kompetanseområder.

Ønsker du forslag eller inspirasjon? Her kommer noen eksempler på temaer vi kan snakke om.

«Europas høyreekstreme bølge»

Med Aage Borchgrevink, avdelingsleder, for avdeling dokumentasjon

I løpet av de siste årene har vi sett en økning i høyrepopulisme og høyreekstremisme i Europa. Terrorangrepene til Breivik og Manshaus viser at Norge ikke er immune. Hvordan blir mennesker radikalisert, og kan høyrepopulisme bidra til høyreekstrem terror?

«Armenia, Europas fredelige revolusjon»

Med Lene Wetteland, avdelingsleder for avdeling Eurasia

Armenia er et lite land i Europa med rik historie, høy fattigdom og sterk nasjonalisme på godt og vondt. Men korrupsjon, valgjuks og ineffektivt rettsvesen er bare noen av stikkordene som fikk den armenske befolkningen til å ta til gatene og kaste regjeringen sin i 2018. Lene Wetteland var selv tilstede under revolusjonen og forteller historien om Europas fredelige revolusjon.

«Hvor går Ungarn?»

Med Csilla Czibalmos, avdelingsleder for avdeling Sentral og Øst-Europa

Da Fidesz-partiet kom til makten i Ungarn, endret landet seg fra et demokrati til et autokrati. Rettssystemet ble politisert, regjerningen fikk stor innflytelse på valg og pressen. Rettighetene til befolkningen har blitt innskrenket, samtidig har det vokst frem intoleranse for etniske og seksuelle minoriteter. Hvordan ser fremtiden ut for dette landet?

«Hvordan bekjemper vi det organiserte hatet?»

Med Mina Skouen, seniorrådgiver for LHBT

Polen har erklært nesten hundre soner som lhbt-frie. I Tsjetsjenia forfølges skeive av myndigheter og familiene. I flere land får hatgrupper drive klappjakt på skeive uten straff. Hva er det som gjør at hat mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner vokser i store deler av Europa i dag? Og hva betyr det egentlig når vi sier at det å elske er en menneskerett?

«Putins Russland»

Med Inna Sangadzhieva, seniorrådgiver for Russland og Hviterussland

En relativt ung og ukjent Vladimir Putin ble utpekt som etterfølgeren til president Boris Jeltsin i 1999, og siden har han sittet med makten. Men i mai 2019 ble det klart at kun 31 prosent av russere støttet Putins stat. Er dette en refleksjon på hvordan den russiske befolkningen har levd de siste 20 årene? Hvordan er det å være en borger i Russland i dag?

Fant du ikke det du så etter? Helsingforskomiteen har en stor faglig kompetanse, og har nok en rådgiver som kan skreddersy et opplegg etter ditt behov. Ansattsiden vår gir en oversikt over områdene og temaene vi jobber med.

Ta kontakt med oss på [email protected]

Kontakt

Employee

Aage Borchgrevink

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 90 75 11 50 Twitter: @aageB
Read article "Aage Borchgrevink"

Employee

Lene Wetteland

Leder, Documentation and Accountability HubE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 75 53Twitter: @lenewett
Read article "Lene Wetteland"

Employee

Csilla Czimbalmos

Senior porteføljeforvalterE-post: [email protected]Telefon: +47 93 28 43 04
Read article "Csilla Czimbalmos"

Employee

Mina Wikshåland Skouen

Seniorrådgiver likestilling og ikke-diskrimineringE-post: [email protected]Telefon: +47 90 82 50 76
Read article "Mina Wikshåland Skouen"

Employee

Inna Sangadzhieva

Avdelingssjef for Europa og Sentral AsiaE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 94 58
Read article "Inna Sangadzhieva"