Årsrapport: Status for menneskerettighetene

«Jeg har det bra men er sliten. Håret mitt har blitt helt hvitt i løpet av disse 18 årene»

Det sa  Muhammad Bekjon da han ble løslatt fra fengsel, straffet for å utøve kritisk journalistikk i Usbekistan. Les den utrolige historien i den nye årsrapporten fra Helsingforskomiteen.

– Årsrapport for 2017 er klar. Den er fylt med historier om modige mennesker som kjemper mot urett. Noen av dem ofret sitt eget liv, forteller Øystein Solvang, kommunikasjonssjef og redaktør for rapporten.

Øystein Solvang er kommunikasjonssjef i Helsingforskomiteen.

Bli kjent med dedikerte eksperter i Helsingforskomiteen, som utrettelig dokumenterer og rapporterer menneskerettighetsbrudd og som øker bevisstheten om menneskerettighetene i Europa og Nord-Amerika, i Kaukasus og Sentral-Asia. Møt en kvinne som kjemper for retten til å elske hvem hun velger, prisbelønte aktivister som avslører tortur og mishandling og unge prøver å få en slutt på konflikten mellom Ukraina og Russland.

– Historiene har til felles at de handler om mennesker som kjemper sammen for å oppnå rettferdighet, sier Solvang.

Menneskerettsorganisasjonen arbeider med aktivister i over 20 land for å frigjøre politiske fanger, avsløre menneskerettighetsbrudd og styrke eksisterende demokratier. Les om de største truslene mot demokrati i Europa og Sentral Asia og hva Helsingforskomiteen gjør for å få til positive endringer.  Last ned årsrapporten for 2017 her:

Les årsrapporten her.