Markering utenfor Russlands ambassade

Fredag 2. juni står mennesker over hele verden sammen for å legge press på russiske myndigheter til å etterforske og stanse forfølgelsen av antatt homofile menn i Tsjetsjenia.

I Oslo arrangerer Amnesty International, FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og Den Norske Helsingforskomiteen en frihetsmarkering utenfor Den russiske ambassaden kl 0830-0900.

Vi står i solidaritet med aktivister i Russland, og krever en rask, grundig og uavhengig etterforskning av overgrepene mot homofile og antatt homofile menn i Tsjetsjenia, og av truslene mot journalister og andre som avslører overgrepene.

Bli med når vi krever at russiske myndigheter:

– Etterforsk påstandene om vold, drap og arrestasjoner av tsjetsjenske menn, og stiller gjerningspersonene til ansvar for sine handlinger gjennom en rettfedig rettsprosess!

– Etterforsk trusler mot journalister og sikre deres beskyttelse!

– Stopp overdreven maktbruk mot fredelige demonstranter og menneskerettighetsaktivister, i tråd med Russlands internasjonale forpliktelser for vern av ytrings- og forsamlingsfrihet!

Møt opp utenfor Russlands ambassade i Drammensveien 74, fredag 2. juni klokken 08.30. (Tidspunktet er valgt med tanke på å være synlige for de russiske diplomatene på jobb)

Arrangører:
Den norske Helsingforskomité
FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold
Amnesty International

Tilsluttede organisasjoner:
Skeiv Verden