Jubileumsutstilling

Velkommen til vår jubileumsutstilling.

Se portretter og bli kjent med historien til 14 av de fremste menneskerettsforsvarerne i Europa. Noen ofret livet mens andre fortsetter kampen til tross for at de risikerer liv og frihet. De fleste portrettene er av kvinner og viser den store betydningen kvinner har i menneskerettskampen.

– Alle kan bli menneskerettsforsvarere. Kom og bli inspirert av hva det er mulig å få til når vi står sammen mot urett!

Utstillingen på vestsiden utenfor Oslo rådhus er åpen for alle og forteller historien om de som har kjempet mot overgrep og for et mer demokratisk Europa.

De 14 portrettene:
Ljudmila Aleksejeva – Russlands samvittighet, Václav Havel – fengselsfuglen som ble president, Sonia Biserko – Serbias moralske stemme, Anna Politkovskaja – journalist og martyr for ytringsfrihet, Svetlana Gannusjkina – matematikeren ble menneskerettsforkjemper, Natalia Estemirova – drept i kampen mot straffrihet, Vitalij Ponomarjov – fortalte sannheten om tragedien i Kirgisistan, Zjanna Litvina – journalisten som nekter å være talerør for «Europas siste diktator», Oleksandra Matvijtsjuk – kjemper mot urett i Ukraina, Márta Pardavi – demokratiets stemme i et stadig mer totalitært Ungarn, Khadija Ismailova – avslører korrupsjon i Aserbajdsjan, Valentina Likhoshva – står opp for LHBTI i Russland, Elena Milasjina – en av Europas modigste journalister og Olga Sadovskaja – advokaten som sender torturister i fengsel.