Frokostmøte for journalister: En håndbok for VM i Russland

Verdens øyne rettes mot Russland når fotball-VM starter 14. juni, men det gigantiske arrangementet er mer enn en folkefest. Derfor lanserer syv norske organisasjoner en håndbok for journalister som skal dekke VM i Russland.

Korrupsjon, menneskerettighetsbrudd, rasisme, sikkerhet, manglende pressefrihet, miljøproblemer og forfølgelse av LHBTI-personer. Dette er blant temaene i håndboken – fordi alt dette er en del av konteksten til fotball-VM i Russland. Finn nyttige kontakter til uavhengige lokale kilder – som menneskerettsaktivister i de ulike russiske byene, norske eksperter, og få bakgrunnskunnskap om viktige problemstillinger.

Velkommen til frokostmøte og lansering av håndboken tirsdag 15. mai i Amnestys lokaler. Vi har invitert den russiske reporteren Artem Filatov, som i samarbeid med fotballmagasinet Josimar avslørte bruk av nord-koreanske slavearbeidere under bygging av fotballstadion i St. Petersburg. Aleksander Verkhovskij og Natalia Yudina fra organisasjonen SOVA som overvåker rasisme og hatvold blant fotballfans, kommer også med SOVAs ferske rapport.

Arrangementet og håndboken er ment for journalister og er gratis. Det vil også bli lett servering.