Få Borsj og Blåveis! #jegvilikkedø

Er hjemmet ditt et sted du føler deg trygg? For mange kvinner er det ikke slik.

Hus og hjem er fortsatt et av de farligste stedene for kvinner å oppholde seg i Europa i 2019. Både her i Norge, og i våre europeiske naboland. Statene har ansvar for å sørge for at vold i hjemme forebygges og straffeforfølges. Likevel møter kvinner som er ofre for vold fra partner ofte et mangelfullt lovverk eller mangel på oppfølging fra politiet.

Den russiske advokaten Malika Abubakarova er en av dem som prøver å gi voldsutsatte kvinner rettferdighet. Hun er én av 12 kvinnelige menneskerettighetsforsvarerne som Den norske Helsingforskomité fremmer i kampanjen «12 kvinner på barrikadene», illustrert av Jenny Jordahl. De er kvinner som har blitt fengslet, torturert, drept, truet og trollet på nett – men som ikke gir opp. Målet med kampanjen er å sette fokus på hva som må gjøres for at kvinner i Europa skal kunne leve trygt, selvstendig og få oppfylt sine grunnleggende menneskerettigheter.

Mandag 7. oktober, dagen den russiske journalisten Anna Politkovskaja ble drept, kan du være med på å protestere mot vold og manglende lovverk ved å få falske kutt, blod og blåmerker i ansiktet ditt på Egertorget i Oslo. Her kan du få vite mer om Malika, og andre som henne, over en kopp med varm Borsj (russisk suppe)!

Ta bilde av deg selv og legg ut med #jegvilikkedø, i solidaritet med russiske kvinners kampanje #ЯНеХотелаУмирать stopp vold mot kvinner.

Kampanjen «12 kvinner på barrikadene» er støttet av Fritt Ord.

Kontakt

Employee

Mina Wikshåland Skouen

Seniorrådgiver likestilling og ikke-diskrimineringE-post: [email protected]Telefon: +47 90 82 50 76
Read article "Mina Wikshåland Skouen"

Employee

Inna Sangadzhieva

Avdelingssjef for Europa og Sentral AsiaE-post: [email protected]Telefon: +47 97 69 94 58
Read article "Inna Sangadzhieva"