Barents Pride 2019

26.-28. september arrangeres verdens eneste norsk-russiske Pride i Kirkenes.

Vi varmer opp med aktivisme, politikk og kulturelle innslag før det store høydepunktet: Parade og paradefest lørdag 28. september. På Barents Pride møtes norske og russiske organisasjoner og aktivister for å feire mangfold og kjærlighet og kjempe for at menneskerettighetene skal gjelde alle. Vi håper du vil være med.

Barents Pride arrangeres av FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i samarbeid med Maximum (Russland), Equality Dignity Pride (Russland), Amnesty International Norway, Norwegian Helsinki Committee og Skeiv Verden. Arrangementet er støttet av Barentssekretariatet.

Program:

Fredag 27. september:
* 11.30-15.30: Hvordan blir en Pride til?
Sted: Samfunnshuset
Møt arrangører fra flere steder i Europa. Vi får høre om hvordan en pride blir til og hvordan vi kan skape trygge parader der vi

* 16.00 -17.00: Regnbuemesse
Sted: Kirkenes Kirke
Prest Torbjørn Brox Webber vil holde en messe der alle er velkomne uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk, seksuell orientering eller religiøs tilhørighet. Regnbuemessen vil foregå på norsk og russisk.

Lørdag 28. september
* 10:00- 1300: Paradeforberedelser
Sted: Samfunnshuset
Vi pynter oss sammen, lager bannere og materiell til paraden. Ta gjerne med glitter, ansiktsmaling og bannere du ønsker å male på.

*14.00: Pride Parade
Sted: Kirkenes skole (oppstilling ved inngangen mot veien)
Vi går sammen i Kirkenes for mangfold, likestilling og menneskerettigheter. Vi avslutter med appeller på torget og åpent hus på Samfunnshuset for alle paradedeltakerne.

*15:00-17:00: Paradeshow
Vi kommer sammen etter paraden på Samfunnshuset. Det blir taler og musikk ved artist Emilie Skogstad Andreassen. Vi serverer kake og kaffe.

*17:00: Fra fengsler til familier: Skeiv russisk kultur på en time
Sted: Biblioteket
Samtale og boklansering.

*21:00 Paradefest på Ofelas Arena
Vi feirer fellesskap og solidaritet med fest, kultur og musikk. Her er det gode muligheter for å bli kjent med kollegaer og venner fra hele Barentsregionen.

Programmet oppdateres fortløpende.
Følg med på www.foreningenfri.no/barentspride

Kontakt

Employee

Mina Wikshåland Skouen

Seniorrådgiver likestilling og ikke-diskrimineringE-post: [email protected]Telefon: +47 90 82 50 76
Read article "Mina Wikshåland Skouen"