Barents Pride 2018

27.-29 september arrangeres verdens eneste norsk-russiske Pride i Kirkenes.

Det blir politikk, foredrag og film i tre dager og det hele avsluttes med parade og fest lørdag 29. september. På Barents Pride møtes norske og russiske organisasjoner og aktivister for å feire mangfold og kjærlighet og kjempe for at menneskerettighetene skal gjelde alle.

Barents Pride arrangeres av Den norske Helsingforskomité sammen med FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Maximum (Russland), Amnesty International Norway og Skeiv Verden. Arrangementet er støttet av Barentssekretariatet.

Se facebookarrangement 

Program:

Torsdag 27. september:

Åpning av to fotoutstillinger på Kirkenes bibliotek

”Answers to Hate Speech”–  av  Jullianna Est (RIG «Maximum»)
«Connecting» – photographs av  Alya Grach (RIG «Beginning»)

Fredag 28. september:

16.00 -17.00: Regnbuemesse

Kirkenes Kirke med prest Torbjørn Brox Webber

18.00- 20.00:  Debatt

”Unlikely allies – or maybe not?”
Både i Norge og Russland har lhbt-befolkningen og kirken en komplisert historie. Kom og hør historier og betraktninger fra aktivister og geistlige fra begge sider av grensa om hvordan religion kan bygge opp og rive ned relasjoner i både lokalsamfunn og på tvers av landegrenser.

Lørdag 29. september

14.00: Pride Parade

Vi går sammen i Kirkenes for mangfold, likestilling og menneskerettigheter. Vi avslutter med appeller på torget og åpent hus på Samfunnshuset for alle paradedeltakerne.

 21.00: Pridefest

Vi feirer fellesskap og solidaritet med fest, kultur og musikk. Her er det gode muligheter for å bli kjent med kollegaer og venner fra hele Barentsregionen.

Vi håper du har mulighet til å bli med på denne unike Pridefestivalen.

Scandic Kirkenes er Pridehotell for anledningen, og du kan bestille til rabattert pris ved å bruke koden 46649327 via telefon (+47 78 99 59 00) eller pr mail ([email protected] ).

Alle kan delta på den offisielle delen av programmet. Du er også hjertelig velkommen til å delta på lukkede workshops, men her trenger vi påmelding i forkant  slik at vi kan ivareta tryggheten og sikkerheten til alle våre deltagere.  Påmelding til [email protected]

(Programmet oppdateres så det kan forekomme endringer)