Aserbajdsjans usynlige krise

Året 2017 ble et mørkt kapittel for LHBT-personer rundt i verden, med voldelige utbrudd i Aserbajdsjan, Tsjetsjenia, Indonesia, Egypt og mange andre steder.

Aserbajdsjanske myndigheter orkestrerte arrestasjoner, torturerte internerte og fabrikerte rettssaker mot LHBT-samfunnet. Mens internasjonal oppmerksomhet raskt bleknet, har den aserbajdsjanske krisen blitt nærmest usynlig, til tross for at LHBT-samfunnet lever under konstant press.

Denne debatten er en sjelden mulighet til å lære om situasjonen for LHBT-personer i Aserbajdsjan, og møte mennesker som kjemper for at historiene deres skal bli hørt. Panelet vil diskutere hendelsene fra 2017, hva som har skjedd siden da og hvordan det er å være LHBT i det som anses å være blant de verste landene for LHBT i Europa.

Panel:
Aserbajdsjan journalister og aktivister
Mina Skouen, Den norske Helsingforskomité

I samarbeid med HUMAN Film Festival.
Arrangementet vil være på engelsk. Gratis inngang, men krever påmelding (se påmeldingslink lenger oppe).

Filmen «All Monsters are Human» vil bli vist før debatten.

Storbritannia / 2019 / 21 min / Aserbajdsjan
Dir & prod: Helen Spooner, Hugh Davies

I kjølvannet av en grusom anti-LHBT-regjeringskraking i Aserbajdsjan i september 2017, følger denne dokumentarfilmen situasjonen til tre unge LHBT-azerier som fryktet for deres liv. På en reise fra Istanbul til Baku kombinerer filmskaperne animasjon og videoopptak for å avsløre historier om utpressing, tortur og drap, og oppdage at forfølgelse har fulgt de som har klart å rømme. Det er en universell historie om identitet, overlevelse og varig kjærlighet på et sted som prøver å ødelegge den.

Kontakt

Employee

Mina Wikshåland Skouen

Seniorrådgiver likestilling og ikke-diskrimineringE-post: [email protected]Telefon: +47 90 82 50 76
Read article "Mina Wikshåland Skouen"