Mar’yana Haydanka

E-post: [email protected]Telefon: +47 97 35 91 49

Mar’yana jobber som rådgiver for det internasjonale panelet for parlamentarikere for religions- og trosfrihet (IPPFoRB).

Hennes arbeid med prosjektet startet i 2016, og hun bidrar til planlegging og strategisk utvikling av prosjektarbeidet, utarbeider søknader og rapporterer til donorer, samt planlegger og koordinerer arrangementer. I tillegg bistår hun IPPFoRB direktøren med nettverksbygging og utvikling og gir administrativ støtte til IPPFoRB partnerne.

Mar’yana er født i Ukraina og har tidligere bodd i Italia i over 10 år. Samtidig som hun studerte statsvitenskap jobbet hun som innvandringsoffiser i en lokal organisasjon, som var det eneste referansepunktet for tusenvis av migrantarbeidere i den regionen i 15 år.

– Å jobbe i menneskerettighetsorganisasjonen gjør at jeg ofte reflekterer hvordan vi i enhver situasjon, selv de vanskeligste og mest kompliserte, har det privilegium å gjøre en forskjell, å innføre et element av uforutsigbarhet i tingenes rekkefølge.

Mar’yana har en bachelorgrad i statsvitenskap fra Universitet i Calabria (Italia), en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Universitet i Uzhgorod (Ukrania) og en mastergrad i menneskerettigheter fra Universitetet i Oslo (Norge).

Mar’yana er spesielt interessert i prosjektledelse innenfor den internasjonale utviklingssektoren, og tar for tiden kurset «Executive Master Course in Project Management» på Handelshøyskolen BI i Oslo.

I tillegg til ukrainsk og russisk snakker Mar’yana italiensk og engelsk, og hun jobber med å forbedre norsken sin!

Relatert til Mar’yana

Tema

International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief

Read article "Kjemper for retten til å tro"