Mar’yana Haydanka

E-post: [email protected]Telefon: +47 97 35 91 49

Mar’yana er seniorrådgiver for International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief (IPPFoRB).

Hun er en engasjert forkjemper for menneskerettigheter og har omfattende erfaring innen internasjonal prosjektledelse.

Mar’yana ble med i IPPFoRB i 2016 og bidrar til planlegging og strategisk utvikling av prosjektet. Hennes ansvarsområder omfatter samarbeid med donorer og regionale partnere, videreutvikling av parlamentarikernes nettverk og oppfølging, evaluering, ansvarliggjøring og læring i prosjektet. Mar’yana er også ansvarlig for organisering og koordinering av internasjonale konferanser og møter om tros- og livssynsfrihet. Disse samlingene bringer sammen parlamentarikere og sentrale interessenter for å ta opp presserende spørsmål på feltet.

Mar’yana ble født i Ukraina og bodde i Italia i et tiår, der hun kombinerte studier innen statsvitenskap med arbeid som immigrasjonsansvarlig i en lokal organisasjon. Gjennom disse erfaringene ble hennes engasjement for menneskerettigheter dypere, etter å ha vært vitne til utfordringene som migrantarbeidere står overfor i ulike land.

«Å jobbe med menneskerettigheter får meg ofte til å reflektere over hvordan vi i enhver situasjon, selv den mest vanskelige og komplekse, har privilegiet av å utgjøre en forskjell, av å introdusere et element av uforutsigbarhet i tingenes orden.»

Mar’yana har en bachelorgrad i statsvitenskap fra Universitet i Calabria (Italia), en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Universitet i Uzhgorod (Ukraina) og en MPhil i menneskerettigheter fra Universitet i Oslo (Norge). Nylig fullførte hun Executive Master-kurs i prosjektledelse ved Oslo Business School BI, noe som ytterligere styrket hennes kompetanse på dette området.

I tillegg til ukrainsk og russisk, snakker Mar’yana flytende italiensk og engelsk. Hun jobber også kontinuerlig med å finpusse sine norskkunnskaper.

Å bruke læring fra menneskerettighets- og utviklingsprosjekter for å forsterke deres positive innvirkning på samfunn og enkeltpersoner, driver hennes personlige og faglige vekst på dette feltet.

Relatert til Mar’yana

Tema

International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief

Read article "Kjemper for retten til å tro"