Mar’yana Haydanka

E-post: [email protected]Telefon: +47 97 35 91 49

Mar’yana jobber som rådgiver for det internasjonale panelet for parlamentarikere for religions- og trosfrihet (IPPFoRB). 

Mar’yana jobber som rådgiver for det internasjonale panelet for parlamentarikere for religions- og trosfrihet (IPPFoRB).

Hun bidrar til planlegging og strategisk utvikling av prosjektarbeidet, utarbeider søknader og rapporterer til donorer, planlegger og koordinerer arrangementer, bistår IPPFoRB Direktøren med nettverksbygging og utvikling og gir administrativ støtte til IPPFoRB partnerne.

Mar’yana er født i Ukraina og har bodd i Italia i over 10 år. Hun studerte statsvitenskap og jobbet som innvandringsoffiser i en lokal organisasjon som i over femten år var det eneste referansepunktet for tusenvis av innvandrerarbeider i den regionen. Det var arbeidet med de mest sårbare gruppene som inspirerte henne til å fortsette sine studier og ta en mastergrad i menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.

Mar’yana har jobbet i IPPFoRB-prosjektet siden 2016. Etter å ha startet som praktikant som en del av universitetsprogrammet, ble hun senere ansatt som rådgiveren for prosjektet.

«Å jobbe i menneskerettighetsorganisasjonen gjør at jeg ofte reflekterer hvordan i hver situasjon, selv de vanskeligste og mest kompliserte, hver og en av oss har det privilegium å gjøre en forskjell, å innføre et element av uforutsigbarhet i rekkefølge av ting.»

I tillegg til ukrainsk og russisk snakker Mar’yana italiensk og engelsk. Hun stadig prøver å forbedre sin norsk!

Last ned høyoppløselig bilde

Relatert til Mar’yana

Tema

International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief

Read article "Kjemper for retten til å tro"