Emil André Erstad

E-post: [email protected]Telefon: +47 92 29 45 94Twitter: @emiers

Emil er kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité.

Han har ansvar for det strategiske kommunikasjonsarbeidet til Helsingforskomiteen.

Emil startet i 2019, fra jobben som rådgiver for Knut Arild Hareide på Stortinget. Han har studert sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, og har bakgrunn som internasjonal rådgiver i Tankesmien Agenda. Tidligere har han også vært ungdomspartileder i KrFU.

Vi har egentlig to valg: Vi kan være redde for at det skal skje flere brudd på menneskerettighetene og at de autoritære kreftene skal få større spillerom. Eller så kan vi bestemme oss for å kjempe mot. Jeg går for det siste.


Emil André Erstad, kommunikassjonssjef

Emil har tidligere skrevet en bok om menneskerettighetssituasjonen for syriske flyktninger i Libanon, Jordan og Tyrkia, utgitt med tittelen Farvel Syria (2015). Gjennom sitt politiske engasjement har han også vært aktiv i menneskerettighetsarbeid i Hviterussland. Emil har også over flere år arbeidet tett med situasjonen i Tyrkia og tyrkisk politikk. Emil er spesielt opptatt av populismens negative konsekvenser for den internasjonale menneskerettighetssituasjonen.

Emil er fast spaltist i Vårt Land.

Om grunnen til å begynne hos oss i 2019, sier Emil: I en tid hvor populismen er på fremmarsj i mange land og hvor grunnleggende institusjoner som demokrati og menneskerettigheter utfordres, kan jeg ikke tenke meg noe viktigere og mer inspirerende enn å jobbe med å forsvare menneskerettighetene sammen med de som står i frontlinjen.»

Relatert til Emil

Kommentar

– Erna, det er tid for menneskerettar

Read article "– Erna, det er tid for menneskerettar"

Nyhet

Emil André Erstad er ny kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité

Read article "Emil André Erstad er ny kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité"

Side

Bruk av logo og grafisk profil

Read article "Bruk av logo og grafisk profil"