Astrid Lello Hald

E-post: [email protected]Telefon: +47 91 76 26 74

Astrid Lello Hald administrerer og koordinerer prosjekter og jobber med administrasjon hos oss.

Hun har blant annet bodd i Hviterussland, som styrers med jernhånd av Aleksander Lukasjenko. Vi  har i flere tiår støttet hviterussiske aktivister.  Som en del av studiene, undersøkte Astrid brudd på menneskerettighetene når det gjelder akademisk frihet i landet.  

«Konklusjonen var at akademisk frihet er svært begrenset fra regimets side, som i mange år har drevet en antivestlig politikk.»   

Fraværet av akademisk frihet betyr at opposisjonens meninger ikke bare er sett på som feil, men også som noe umoralsk og farlig. I et slikt forhold er utdanning preget av fravær av fri diskusjon og dialog, og har en tendens til å være ideologisk begrenset.  

Professorer som underviser ved universitetene kan velge å se bort ifra statens strenge retningslinjer for undervisningen, men dette kan føre til konflikter. Slike konflikter kan føre til tap av arbeid.» 

Nabolandet Russland gjør det også dårlig på menneskerettigheter.  For å bli bedre kjent med Russland la Astrid ut på en 900 kilometer lang biltur fra Moskva til Kazan.   

«Over alt ble vi møtt av folk som ville hjelpe. Det var et fantastisk møte med noen av verdens mest gjestfrie mennesker!» 

Astrid har en mastergrad i Public Administration (MPA), Bachelor i russiske områdestudier og kom til oss i 2017.  

 «Jeg har aldri hatt et drømmeyrke men har alltid visst at jeg ville bruke tiden min på å hjelpe mennesker. Det er utrolig givende å jobbe med noen av Norges fremste eksperter på menneskerettigheter.» 

Last ned høyoppløselig bilde